Galerie

Deze pagina is nu bij lange niet compleet. We werken er hard aan om zo snel mogelijk meer dan 350! werken van Astrid te fotograferen en op de site te zetten. Dit is veel werk wat veel tijd kost. Dit gaan we geleidelijk invoeren. We vragen u dan ook nog even geduld a.u.b.
Wat klaar is vindt u op de volgende bladzijden die verwijzen naar de gebruikte technieken.

Op de navolgende bladzijden ziet u een overzicht van de te koop aangeboden werken van Astrid Vredegoor. Het omhelst een groot deel van haar totale werk, zowel nieuw als oud, die zij door de tijd heeft vervaardigd met gebruikmaking van de vele technieken die zij beheerst. Hierdoor ontstaat een uniek beeld van de diverse stijlen die haar werk zo boeiend maken. Zoals Etstechniek, Houtdruk, Droge naald, Olieverf, Zeefdruk, Grafiet, Heliogravures, Fotografie, Monotype.
Ook treft u hier een interessante reeks van Studies aan.

 

 

Wij proberen de galerie zoveel mogelijk actueel te houden, waardoor u hier regelmatig updates kunt verwachten.

 


Astrid Vredegoor werkt ook in opdracht

Een kunstwerk, speciaal voor u vervaardigd door  Astrid Vredegoor? Dat kan.
In dit kader is heel veel mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld een afbeelding van uw geliefde of dierbare laten weergeven in olieverf, grafiet of middels een fraaie druk. Of wilt u misschien samen vereeuwigd worden, dan wil Astrid dit graag voor u doen. Dit kan doordat u voor haar poseert in haar atelier, maar ze komt eventueel ook naar u toe.

Natuurlijk kan er ook aan de hand van uw of Astrid foto’s gewerkt worden, maar het eindresultaat  zal altijd zijn, zoals gezien door de ogen van de kunstenaar.
Neem voor het bespreken van de mogelijkheden en prijzen persoonlijk contact op met Astrid Vredegoor.

Huisstijl

Astrid Vredegoor ontwerpt ook graag uw huisstijl en verzorgt met plezier uw kleine oplages drukwerk (Houtdruk, ets of printer)

 

Definities van de diverse gebruikte technieken:
Olieverf

Schilderijen met olieverf op canvas, paneel of papier. Klik hier

Etstechniek, Diepdruk

Bewerken van een koperen of zinken plaat met zuur. Door het wegbijten van delen van de plaat ontstaat er een lijntekening, deze kan nog verder geëtst worden met diverse grisaille technieken zoals aquatint en spit-bite . Door deze plaat in te inkten en af te drukken op nat papier ontstaat er een prent. Klik hier

Houtdruk, Hoogdruk

Een grafische techniek, waarbij een houten plank bewerkt wordt door er delen uit weg te gutsen. De delen die blijven staan worden afgedrukt. Alle beelden moeten in spiegelbeeld worden weg gegutst uit de plank. Klik hier

 

Droge naald

Droge naald is een grafische techniek waarbij geen zuur aan te pas komt, dus dit mag ook geen ets genoemd worden. Er wordt direct in de plaat gekrast waardoor er bramen langs de kras ontstaan. Deze bramen houden de inkt vast. Deze druktechniek geeft een speciale fluweelachtige lijn, omdat er twee ragdunne lijnen naast elkaar staan.

Een droge naald heeft een beperkte oplage ( max. 15 incl. de proefdrukken ), de bramen op de plaat worden door de wals ( 250 kg ) platgedrukt, waardoor er geen inkt meer vastgehouden kan worden. Klik hier

Monotype

Druktechniek waarbij er een enkel unieke prent gedrukt wordt.
Dit kan op diverse manier en combinaties van technieken.

Grafiet

Een tekentechniek waarbij met klei en grafiet gemengde stiften wordt gewerkt.

Het werk wordt opgezet met het hardste potlood de H potloden, om zwartere tinten te krijgen, waarna met een steeds zachtere potloden wordt gewerkt. Van b2 tot en met b 9, waarbij b9 het zachtste potlood is en het zwartst is. Klik hier