Last Update: march 2024   Atelier Astrid Vredegoor     06 126 70 80 8

Nieuws

Workshop emailleren, een bijzondere ervaring!

 

Leuk vakantieuitje in de achterhoek.

Vanaf nu kun je bij ons ook een workshop emailleren boeken, een leuke en leerzame bezigheid om te doen in familieverband, met een vrienden-/vriendinnenclub of bv. met collega’s van je bedrijf. Prijzen vanaf € 31,95 p.p. incl. BTW, materialen ( max. koperplaatje 5 x 10 cm of 1 voorgesneden koperplaat ) en koffie, thee en limonade met wat lekkers. 

Ook is het mogelijk een speciaal aangepaste emailleer workshop te boeken voor kinderen vanaf 10 jaar.

Email is een hard laagje van gekleurd fijn glas dat met behulp van een zeefje of penseel in poedervorm op metaal ( meestal koper of zilver ) wordt aangebracht en dat bij een een temperatuur van 700 tot 900 graden in een speciale oven wordt aangesmolten.

Tijdens deze workshop leer je aan de hand van verschillende technieken de basisprincipe van het emailleren en neem je na afloop, als herinnering, bijvoorbeeld een zelf vervaardigd mooi sieraad, doosje, of ander geëmailleerd voorwerp mee naar huis.

Het  aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8 personen en de duur van de workshop is 2,5 uur..
Natuurlijk kan ook deze workshop aangekleed worden met “een hapje en een drankje” en/of afgesloten worden met een gezellige barbecue.

Neem contact met ons op voor een kostenraming en de beschikbare tijden.

LET OP!
Ook cursisten kunnen  tijdens de reguliere lessen emailleren. Zo kun je je verdiepen in allerlei technieken, zoals de cloisonne techniek, natte techniek champlevé, of fenetre techniek. In verband met de stroomkosten van de oven wordt er een kleine, extra bijdrage in rekening gebracht (per les) bovenop het cursusgeld.