Last Update: march 2024   Atelier Astrid Vredegoor     06 126 70 80 8

Cursussen

Cursussen

astrid vredegoor atelier 1 300x225Het atelier  in Lichtenvoorde is groot ( 120m2) en vrijstaand en  beschikt over twee royale verdiepingen. Het is niet alleen ingericht als atelier, maar ook speciaal gebouwd als atelier en een fantastische plek om je kunstzinnig te uiten, in de vele disciplines die er mogelijk zijn 

Wat kunt u hiervan verwachten?
Er wordt gewerkt onder het deskundige oog van Astrid in groepen van maximaal 10 cursisten.

Op de begane grond
werkt iedere cursist  aan een eigen thema met zelf gekozen materialen. Hier kan gewerkt worden met olieverf, acrylverf, aquarel, grafiet, pastel etc., maar je kunt hier ook emailleren of lasergraveren.

Astrid geeft aanwijzingen over de toepassing van de techniek en uitvoering. Ze adviseert, corrigeert eventueel en leert u aan de hand van handige praktijk tips de soms lastige technieken onder de knie te krijgen.

3Beneden kunt u kennismaken met de grafische technieken. Deze ruimte is dan ook speciaal ingericht met de benodigde professionele apparatuur voor het houtdrukken, etsen, droge naald techniek, zeefdrukkunst, monotype en andere grafische technieken. De definities van deze technieken vindt u onder het hoofdstuk galerie.
Ook boekdrukken en ruimtelijk werk kan hier eveneens worden geleerd.

Let op!. De etstechnieken worden alleen klassikaal of in workshop verband gegeven.

De cursussen
De cursussen  wordt gegeven op onderstaande ochtenden, middag en avonden. U kunt zich opgeven voor een van deze dagdelen mits deze niet al het maximale aantal van 10 deelnemers heeft bereikt.
Het cursusgeld voor een seizoen bedraagt  € 175,- voor 10 bijeenkomsten van 2 uur per week.

Cursisten met variabele diensttijden, schrijven zich in op een vast dagdeel, maar kunnen, altijd in overleg, een andere ochtend of avond in de week komen, indien er plaats is en binnen het cursusvak. 

Buiten de reguliere cursussen, vinden er, op de donderdagmiddag ( of dag van voorkeur ) van 13.00 uur tot 16.00 grafische workshops plaats, Dit kan op afspraak een single workshop zijn, waarbij je leert hoe een lijnets wordt gemaakt . Hiervoor zijn de kosten, incl. 1 plaatje en etspapier, kosten voor deze verrassende middag zijn €75,00 euro p.p.( 3 uur  ), of je interesse is zo gewekt dat je een basis cursus etsen wilt volgen van 5 lessen, de kosten hiervoor zijn €295,00 p.p. , incl. lesboek,  chemicaliën, zinkplaatjes en papier en 1 passepartout max A4 formaat.

Etsen is een eeuwenoude techniek, waarbij je op een zinken plaat tekent, dit laat etsen in een zuurbad en daarna afdrukt op speciaal papier. Diverse etstechnieken komen dan aan bod, zoals  de lijnets, aquatint, suikeraquatint, vernismou techniek, en spit-bite techniek.De cursus gaat door bij minimaal 4 personen. We starten ieder moment bij voldoende deelname.     
Koffie en thee is bij deze prijs inbegrepen.

Materialen
Tijdens de reguliere cursussen maakt je in principe gebruik van eigen materialen, maar je kunt tegen schappelijke prijzen ook uw materialen van het atelier gebruiken. 
Als het voor je de eerste kennismaking is met een schildercursus, kunt u het beste in het begin materialen van het atelier afnemen. Astrid Vredegoor adviseert je daarna  graag, betreft verdere aanschaf materialen.

Voor aanvang van de cursus ontvangt u een nota die, voordat te cursus begint, dient te worden voldaan. Gebruikte materialen worden verrekend na de cursus. 

Naakt 1

Web3

Bar1

Expositie cursisten werk
Een keer in de twee jaar organiseren de cursisten, met medewerking van het atelier, rond Kerstmis een expositie van alle gemaakte werken die in de afgelopen twee jaar door hun zijn gemaakt. Voor de cursisten is dit de kers op de taart, ze kunnen aan hun familie, vrienden en geinteresseerden, hun allermooiste werken tonen, maar ook te koop aanbieden. Deze expositie is door de jaren heen een begrip geworden in Lichtenvoorde, en ook de pers weet ons dan te vinden. 

Uiteraard gebeurt dit in een feestelijke kerstsfeer en onder het genot van een hapje en een drankje.
In het jaar dat er geen expositie is, wordt dit gecompenseerd met een sfeervolle kerstborrel.

Schildermarathon
Midzomer wordt er jaarlijks voor alle cursisten een schildersmarathon georganiseerd. Er kan dan geschilderd worden van 10.00 uur ’s morgens tot 10.00 uur ’s avonds. Deze memorabele dag wordt dan afgesloten, in de tuin voor het atelier, met een drankje en een gezellige (gas-) barbecue rondom de sfeervolle buitenbar.

CURSUSDAGEN 2023/2024

Maandagochtend          9.30 tot 11.30
Maandagavond            19.30 tot 21.30      

Donderdagochtend       9.30 tot 11.30  
Donderdagavond         19.30 tot 21.30

ATELIER ASTRID VREDEGOOR ORGANISEERT o.a. OOK:

 • Meerdaagse workshop kennismaking grafische kunst.
 • Probeerlessen tijdens de zomermaanden.
 • Workshops teambuilding.
 • Vrijgezellen party’s met mannelijk of vrouwelijk naakt modellen.
 • Workshop tekenen of schilderen
 • Cursussen op locatie, ook freelance.
 • Workshop emailleren.

OOK VOOR SCHOLEN ZIJN ER DIVERSE ACTIVITEITEN:

 • Kijkje in de keuken van een kunstenaar.
 • Workshop zelfportret.
 • Lezingen over diverse onderwerpen, over kunst en technieken gebruikt in de kunst.
 • Papier maken.
 • Je eigen cadeaupapier ontwerpen. 

Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden die er zijn. Meer informatie vindt u onder: Activiteiten.