Last Update: march 2024   Atelier Astrid Vredegoor     06 126 70 80 8

Courses

Courses

astrid vredegoor atelier 1 300x225Het atelier  is ca. 120 m2.  Het gebouw in Lichtenvoorde is groot en vrijstaand en  beschikt over twee royale verdiepingen. Het is niet alleen ingericht als atelier, het is ook speciaal gebouwd als atelier en een fantastische plek om een schilderscursus te volgen.

Het vormt de plaats waar Astrid Vredegoor graag haar kennis en expertise aan geïnteresseerden wil overbrengen en dit doet zij in cursusvorm van blokken van 10 leerzame maar vooral ook gezellige lessen.

Wat kunt u hiervan verwachten?
Er wordt gewerkt onder het deskundige oog van Astrid in groepen van maximaal 12 cursisten.

Op de begane grond
werkt iedere cursist  aan een eigen thema met zelf gekozen materialen. Hier kan gewerkt worden met olieverf, acrylverf, aquarel, grafiet, pastel etc. Ook kan hier worden geëmailleerd.

Astrid geeft aanwijzingen over de toepassing van de techniek en uitvoering. Ze adviseert, corrigeert eventueel en leert u aan de hand van handige praktijk tips de soms lastige technieken onder de knie te krijgen.

3Beneden kunt u kennismaken met de grafische technieken. Deze ruimte is dan ook speciaal ingericht met de benodigde professionele apparatuur voor het houtdrukken, etsen, droge naald techniek, zeefdrukkunst, monotype en andere grafische technieken. De definities van deze technieken vindt u onder het hoofdstuk Galerie.
Ook boekdrukken en ruimtelijk werk kan hier eveneens worden geleerd.

Let op!. De etstechnieken worden alleen klassikaal of in workshop verband gegeven.


De cursussen
De cursussen  wordt gegeven op ochtenden, middagen en avonden. U kunt zich opgeven voor een van deze dagdelen per week, mits deze niet al het maximale aantal van 12 deelnemers heeft bereikt.
Het cursusgeld voor een seizoen bedraagt  € 170,- voor 10 bijeenkomsten van 2 uur per week.
Indien gewenst kunt u ook 2 keer per week een bijeenkomst van 2 uur bijwonen. In dat geval bedragen de kosten € 295,-

Materialen
U maakt in principe gebruik van eigen materialen, maar u kunt tegen schappelijke prijzen ook uw materialen van het Atelier Astrid Vredegoor gebruiken.
Als het voor u de eerste kennismaking is met een schildercursus, kunt u het beste in het begin materialen van het atelier gebruiken. Astrid Vredegoor adviseert u graag.

Voor aanvang van de cursus ontvangt u een nota. Gebruikte materialen worden verrekend na de cursus. Koffie en thee is bij deze prijs inbegrepen.

Naakt 1

Web3

Bar1

Expositie cursisten werk
Een keer in de twee jaar organiseert  Atelier The M.A.D House, met medewerking van de cursisten, rond Kerstmis een expositie van alle gemaakte werken die in de afgelopen twee jaar door de cursisten zijn gemaakt. Deze expositie is publiekelijk en er wordt ook Pers uitgenodigd.

Dit is voor u als cursist een leuke gelegenheid om uw werken aan vrienden en familie te laten zien.

Uiteraard gebeurt dit in een feestelijke kerstsfeer en onder het genot van een hapje en een drankje.
In het jaar dat er geen expositie is, wordt dit gecompenseerd met een sfeervolle Kerstborrel.

Schildermarathon
Midzomer wordt er jaarlijks voor alle cursisten een schildersmarathon georganiseerd. Er kan dan geschilderd worden van 10.00 uur ’s morgens tot 10.00 uur ’s avonds. Deze memorabele  dag wordt dan afgesloten  in de  tuin voor het atelier met een drankje en een gezellige gas-barbecue rondom onze sfeervolle buitenbar.

CURSUSDAGEN 2019

Maandagochtenden    9.30 tot 11.30
Maandagavonden      19.30 tot 21.30

Woensdagavonden   19.30 tot 21.30

Donderdagochtenden 9.30 tot 11.30
Donderdagavonden 19.30 tot 21.30

ATELIER THE M.A.D.HOUSE ORGANISEERT OOK:

  • Meerdaagse workshop kennismaking grafische kunst.
  • Probeerlessen tijdens de zomermaanden.
  • Workshops teambuilding.
  • Vrijgezellen party’s met mannelijk of vrouwelijk naakt modellen.
  • Workshop tekenen of schilderen
  • Cursussen op locatie, ook freelance.
  • Workshop emailleren.

Meer informatie vindt u onder: Activiteiten.